همانطور که مطلع هستید این روزها به دلیل محدودیت دسترسی ISPها به اینترنت بین الملل، کاربرانی که نیاز مبرم به اینترنت جهانی دارند، در حال چارهاندیشی و رفع این مورد میباشند.
یکی از این راهحلها، امکان تهیه سرور مجازی یا اختصاصی با دسترسی اینترنت بین المللی میباشد.
برای این امر لازم است ابتدا از نکاتی ساده در خصوص نحوه استفاده و اتصال به این سرورها آگاهی داشته باشیم. در ادامه این مقاله با معرفی نرمافزارهای لازم برای دسترسی به انواع مختلف سرور و همچنین آموزش چگونگی برقراری ارتباط با سرور در سیستم عامل ویندوز و لینوکس در خدمت شما کاربران عزیز هستیم.
به طور کلی سرورها از نظر سیستم عامل دو دسته هستند: سرور ویندوزی و سرور لینوکسی
نحوه اتصال به سرور ویندوز
برای اتصال ریموت از طریق سیستم ویندوز به سرور ویندوز، نیاز به نصب نرمافزار خاصی نیست و به راحتی میتوان از طریق نرم افزار Remote Desktop Connection که به صورت پیشفرض رویWindows نصب میباشد، این کار را انجام داد.
برای دسترسی به این نرمافزار مراحل زیر باید انجام شود:
- از منوی Start ویندوز، عبارت Remote Desktop Connection را جستجو میکنیم و سپس روی آن کلیک میکنیم تا باز شود.
- در پنجرهی نرمافزار Remote Desktop Connection، در فیلد Computer باید آدرس IP سرور مجازی خود را وارد کنیم. سپس روی دکمه Connect کلیک می کنیم.
- در مرحله بعدی از ما نام کاربری و رمز عبور پرسیده میشود، اگر با اکانت ادمین قصد ریموت زدن داشته باشیم به صورت پیش فرض نام کاربری administrator میباشد.
- بنابراین در قسمت user name، نام کاربری و در قسمت Passwordرمز عبور خود را وارد میکنیم.با فعال کردن چک باکس Remember me، اطلاعات ورود ما ذخیره میشود و در هر بار اتصال نیازی به ورود مجدد نخواهیم داشت. سپس روی دکمه OK کلیک میکنیم.
- پس از آن، پنجره دیگری برای ما نمایان میشود که خطای معتبر نبودن Certificate است؛ این خطا مشکل جدی نیست و برای عدم نمایش دوباره آن، چک باکس گزینه Dont ask me again for connections to this computer را فعال کرده و روی Yes کلیک میکنیم.
اگر مشکل خاصی در ارتباط با سرور ویندوزی ما وجود نداشته باشد، در این مرحله صفحه ریموت دسکتاپ ما باز میشود و میتوانیم از سرور خود استفاده کنیم.
البته ممکن است با یکی از مشکلات رایج برای کاربرانی که از سرورهای ویندوزی استفاده مینمایند، برخورید. و آن مورد رایج این است که با وجود وارد نمودن صحیح اطلاعات آیپی، یوزرنیم و پسورد امکان لاگین یا ریموت به سرور برای کاربر مهیا نمیباشد.
برای رفع این مشکل میتوانید مقاله حل مشکل عدم دسترسی بهRemote Desktop Connection را مطالعه نمایید.
نحوه اتصال به سرور لینوکس
برای اتصال ریموت به سرور linux نیاز به نصب نرمافزار Putty میباشد که برای اتصال به سرور های لینوکسی مورد استفاده قرار میگیرد. برای دانلود و نصب این نرم افزار باید به سایت ارائه کنندهی آن به آدرس putty.org مراجعه کنیم.
در سایت مربوطه، دو فرمت msi و exe وجود دارد که ما برای نصب آن بر روی ویندوز باید فرمتexe را دانلود کنیم. بنابراین با توجه به نوع سیستم عامل نصب شده بر روی سیستم، نسخهی مناسب ۳۲ بیتی یا ۶۴ بیتی را دانلود کرده و سپس آن را مشابه سایر نرمافزارها بر روی ویندوز نصب و اجرا میکنیم.
همانطور که میدانید، سرور linux به صورت ترمینال بوده و Command محور است.
به عبارت دیگر باید برای اجرای عملیات مختلف، کدهای دستوری را در ترمینال لینوکس که از طریق پروتکل ssh کار میکند؛ اجرا کنیم. در ادامه مراحل اتصال به سرور لینوکس را از طریق ویندوز دنبال میکنیم:
بعد از باز کردن PuTTY، لازم است اطلاعات زیر را وارد این نرم افزار کنیم:
- Host Name (or IP address): در این فیلد باید آدرس ip سرور لینوکسی خود را وارد کنیم.
- Port: در این فیلد باید شماره پورت اتصال به سرویس ssh که همان ۲۲ است را وارد کنیم.
- Connection type: نوع ارتباط ما با سرور را مشخص میکند، این گزینه باید بر روی SSH تظیم شده باشد.
- در آخر بر روی Open کلیک میکنیم.
در این مرحله نیز پنجرهای با عنوان PuTTY Security Alert نمایان میشود. در این پنجره نرمافزار پوتی به ما اخطار میدهد که کلید ssh-rsa معتبر نمیباشد. این اخطار هم جدی نبوده و با زدن گزینه Yes این کلید در حافظه کش پوتی ذخیره شده و در دفعات بعدی این خطا نمایش داده نمیشود.
صفحه ورود به سرور به صورت command بوده و در این قسمت باید یوزرنیم و پسورد را وارد کنیم. همانطور که میدانیم نام کاربری ادمین در سرورهای لینوکسی root میباشد. بنابراین عبارت root را وارد کرده و کلید Enter را بر روی صفحه کلید فشار میدهیم.
پس از آن رمز عبور خواسته میشود که باید رمز عبور را تایپ کرده و مجدد Enter را بزنیم. دقت داشته باشید، در زمان ورود رمز عبور، به خاطر امنیت اطلاعات، رمز عبور نمایش داده نمیشود ولی تایپ خواهد شد.
مطابق اجرای این مراحل، صفحه دریافت کدهای لینوکس برای ما نمایش داده شده و به راحتی به محیط لینوکس سرور خود به صورت ریموت متصل میشویم.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید و سودمند واقع شده باشد، سعی کردیم در این مطلب تمامی نکات مورد نیاز شما در ارتباط با موضوع ریموت زدن به سرور ویندوزی و لینوکسی را به صورت کامل بیان کنیم.
نکته مهمی که لازم است به خاطر داشته باشید این است که در نگهداری اطلاعات ورود به سرور خود، همیشه نکات امنیتی را رعایت کرده و اطلاعات را در فضای امنی نگهداری کنید.
برای دسترسی به اینترنت بین المللی میتوانید با تهیه سرور از سایتهای معتبر این امکان را برای کاربری خود فراهم کنید.