وزیر ارتباطات ساعاتی قبل ضمن اشاره به سرویس رادار گیم که بهعنوان ابزار کاهش پینگ و مشکلات اینترنت در اختیار گیمرها قرار گرفته بود، اعلام کرد که بهزودی یک ابزار مشابه برای برنامهنویسان عرضه خواهد شد تا آنها بتوانند به پلتفرمهای تحریم شده مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند. آیا اینترنت طبقاتی به شکل دیگری در حال اجرا است؟
عیسی زارعپور در حاشیه رونمایی از موتورهای برقی شرکت پست، ضمن اشاره به سرویس رادار گیم که مدتی قبل بهعنوان راهکار کاهش پینگ و مشکلات اینترنتی برای گیمرها منتشر شده بود، نسبت به آخرین وضعیت سرویس ویژه دسترسی بدون محدودیت برنامهنویسان به فضای اینترنت نیز اظهار نظر کرد.
وزیر ارتباطات در بخشهایی از صحبتهای خود اعلام کرد که:
دسترسی به سایتهایی که ایران را تحریم کردهاند، موردنیاز شرکتهای دانشبنیان و برنامهنویسهاست. در حال فراهمکردن ابزارهایی برای این موضوع هستیم که در روزهای آینده معرفی خواهد شد؛ دقیقاً همچون کاری که برای گیمرها کردیم.
زارعپور در ادامه توضیح داد که در زمینه واگذاری پورتهای فیبر نوری و اینترنت پرسرعت، شرکتهای دانش بنیان در اولویت قرار خواهند داشت.
این صحبتهای وزیر ارتباطات در راستای اظهارات پیشین او شکل گرفته است. زارعپور اواخر دی ماه سال جاری اعلام کرده بود که خبری از اینترنت طبقاتی در کشور نیست و تنها قرار است ابزارهایی برای افزایش سطح دسترسی مشاغل و افراد خاص مانند برنامهنویسان و استادان دانشگاهها به اینترنت ارائه شوند.
ابزار دور زدن تحریم یا مشخص کردن رتبه در اینترنت طبقاتی؟
این صحبتها نهتنها مصداق شروع اینترنت طبقاتی در کشور است، بلکه در حالی شکل گرفته که اغلب هموطنان ما با محدودیتهای مختلف اینترنتی و فیلترینگ پلتفرمهای خارجی دست و پنجه نرم میکنند.
در واقع با پیادهسازی اینترنت طبقاتی در کشور، دانشجویان و دانشآموزان به یک بخش از اینترنت دسترسی داشته و کسبوکارها دسترسی بیشتری دارند، علاوه بر این بخشهای بیشتری از اینترنت برای مدیران و مسئولان فیلتر نخواهد بود.
در همین رابطه بخوانید:
– اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاهها؛ گام جدید اینترنت طبقاتی
– انجمن تجارت الکترونیک تهران: اینترنت طبقاتی غیرمنطقی، غیراخلاقی و بیثمر است
برخی بر این باورند که اجرای اینترنت طبقاتی بهنوعی آغاز چراغ خاموش طرح صیانت است؛ طرحی که در مراحل ابتدایی به دلیل مخالفتهای فراوان از دستور کار مجلس خارج گردید.
نظر شما در رابطه با این صحبتهای زارعپور و آغاز طرح اینترنت طبقاتی با نامها و بهانههای مختلف چیست؟