اگرچه ویندوز دیفندر و فایروال ویندوز کامپیوتر شما را تا حدی در برابر مهاجمان، نرمافزارهای مخرب و بدافزارها محافظت میکنند، اما گاهی غیر فعال کردن ویندوز سکوریتی برای ما ضرورت دارد. اگر میخواهید با نحوه غیر فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز ۱۰ و ۱۱ یا غیر فعال کردن فایروال ویندوز آشنا شوید، در این مقاله همراه شهر سخت افزار باشید.
مقدمه
شاید شما نیز مانند من گاهی با مزاحمتهای ویندوز دیفندر یا فایروال ویندوز برای نصب یا اجرای نرمافزارهای مختلف مواجه شوید و برای رفع مشکل مجبور شوید تا ویندوز دیفندر و فایروال را غیرفعال کنید.
ویندوز دیفندر که هماکنون با نام Microsoft Defender Antivirus شناخته میشود، ابزار رایگانی است که شرکت مایکروسافت برای مقابله با بدافزارها شامل ویروسها، باج افزارها، ابزارهای جاسوسی و … در اختیار کاربران سیستم عامل ویندوز قرار داده است. اگرچه این برنامه بهترین ابزار موجود برای مقابله با بدافزارها محسوب نمیشود، اما کاربران را در مقابل بخشی از تهدیدات نرم افزاری محافظت میکند.
اگر ویندوز دیفندر یا فایروال به شما اجازه نصب، دانلود یا اجرای برنامه مشخصی را نمیدهند، میتوانید آن را غیر فعال کنید.
غیر فعال کردن فایروال تنها در صورتی توجیه دارد که از نرم افزار مورد نظر اطمینان داشته باشید و در غیر این صورت ممکن است کامپیوتر خودتان را به بدافزارهای مختلف آلوده کنید.
در این مقاله با راهکارهای بستن فایروال ویندوز و غیر فعال کردن ویندوز سکوریتی به طور موقت یا دائم آشنا خواهید شد.
آموزش غیر فعال سازی ویندوز دیفندر به طور موقت
گاهی تنها غیر فعال کردن Windows Security به طور موقت برای نصب یک نرم افزار کفایت میکند و نیازی به غیر فعال سازی دائمی Windows Defender نداریم. در این بخش نحوه غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز ۱۰ و ۱۱ طی چند گام ساده در اختیار شما قرار داده شده است.
- عبارت Windows Security را در بخش جستجو ویندوز در کنار منوی Start جستجو کنید.

- در میان نتایج نمایش داده شده روی Windows Defender Settings کلیک کنید.
- در صفحه نمایش داده شده و از قسمت Protection Areas گزینه Virus & Threat Protection را انتخاب کنید.

- پنجره جدیدی با عنوان Virus & Threat Protection برای شما نمایش داده میشود. در این صفحه روی Virus & Threat Protection Setting کلیک کنید.

- دکمه Real-Time Protection را در حالت خاموش (Off) قرار دهید. پیامی برای تایید این اقدام برای شما نمایش داده خواهد شد و با تایید این پیام ویندوز دیفندر به طور موقت غیرفعال میشود.

با انجام مراحل عنوان شده، غیر فعال سازی آنتی ویروس ویندوز ۱۰ و ۱۱ به طور موقت انجام میشود و در هر لحظه میتوانید با قرار دادن دکمه Real-Time Protection روی حالت On این ابزار را مجدداً فعال کنید. به علاوه ریستارت کردن کامپیوتر نیز موجب میشود تا مراحل طی شده برای غیر فعال کردن Windows Security در ویندوز ۱۰ و ۱۱ بی اثر شود.
غیر فعال سازی دائمی ویندوز دیفندر
اگر میخواهید برای همیشه ویندوز دیفندر را غیر فعال کنید، ابتدا باید ویژگی Tamper Protection را غیر فعال کنید. این ویژگی از Windows Security در برابر تغییرات خارج از برنامه محافظت میکند.
برای غیر فعال سازی Tamper Protection مراحل زیر را دنبال کنید:
- از منوی Start روی Settings کلیک کنید. سپس مسیر Update & Security و Windows Security را دنبال کنید.
- روی Virus & Threat Protection سپس Virus & Threat Protection Settings و در نهایت Manage Settings کلیک کنید.

- در پنجره نمایش داده شده دکمه Tamper Protection را روی حالت Off قرار دهید.

هماکنون میتوانید مراحل غیر فعال کردن Windows Security در ویندوز ۱۱ و ۱۰ به طور دائمی را دنبال کنید.
- در جستجوگر ویندوز عبارت gpedit.msc را جستجو کنید.
- روی نتیجه جستجو کلیک کنید تا پنجره Local Group Policy Editor برای شما نمایش داده شود.
- مسیر Computer Configuration، Administrative Templates، Windows Components و Microsoft Defender Antivirus را دنبال کنید.

- برای غیر فعال سازی ویندوز سکوریتی در ویندوز ۱۰ به جای Microsoft Defender Antivirus روی Windows Defender Antivirus کلیک کنید.
- روی Turn Off Microsoft Defender Antivirus دابل کلیک کنید.
- برای خاموش کردن دائمی ویندوز دیفندر، Enable را انتخاب کرده و سپس روی Apply و Ok کلیک کنید.

- کامپیوتر خودتان را یکبار ریستارت کنید.
با اجرای مراحل فوق ویندوز دیفندر برای همیشه غیرفعال خواهد شد. برای فعالسازی مجدد ویندوز دیفندر مراحل عنوان شده را تکرار کرده و در مرحله آخر گزینه Not Configured را انتخاب کنید. همچنین توصیه میکنیم تا هنگام فعالسازی مجدد ویندوز دیفندر Tamper Protection را نیز روی حالت On قرار دهید.
نحوه غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز ۷
برای غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز ۷ وارد کنترل پنل شوید و روی Windows Defender کلیک کنید. ابتدا Tools و سپس Options را انتخاب کنید و از منوی سمت چپ Administrator را انتخاب کنید. تیک Use This Program را بردارید و روی Save سپس Close کلیک کنید. پس از ریستارت کامپیوتر ویندوز دیفندر غیرفعال میشود.
نحوه غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز به کمک نرم افزار
غیر فعال سازی ویندوز دیفندر برای نصب آنتی ویروس ضرورت ندارد؛ در حقیقت نصب آنتی ویروس ویندوز دیفندر را به طور خودکار غیر فعال میکند. آنتی ویروس نرم افزار غیر فعال سازی ویندوز دیفندر است که نصب آن به طور خودکار موجب غیر فعال شدن این ویژگی میشود.
پس از پایان مراحل نصب آنتی ویروس میتوانید غیر فعال شدن ویندوز دیفندر را با مراجعه به بخش Windows Security بررسی کنید. برای این منظور پس از جستجوی Windows Security و کلیک روی Manage Providers مشاهده خواهید کرد که ویندوز دیفندر در حالت غیر فعال قرار گرفته است.

غیر فعال کردن فایروال ویندوز
فایروال ویندوز ابزاری برای حفاظت از کامپیوتر شما در برابر حملات مختلف محسوب میشود، اما گاهی مانع عملکرد صحیح برنامهها و دسترسی یک برنامه امن به شبکه اینترنت میشود.
برای بستن فایروال ویندوز مراحل زیر را دنبال کنید:
- از منوی Start روی تنظیمات (چرخ دنده) کلیک کنید.
- در پنجره Windows Settings روی Update & Security کلیک کنید تا پنجره جدیدی برای شما نمایش داده شود.

- از منوی سمت چپ روی Windows Security کلیک کنید. سپس از قسمت Protection Areas روی Firewall & Network Protection را انتخاب کنید.

- برای بستن فایروال ویندوز روی پروفایل شبکه مورد نظر شامل Domain Network، Private Network و Public Network کلیک کنید.

- در پنجره جدیدی که برای شما نمایش داده میشود، دکمه Defender Firewall را روی حالت Off قرار دهید.

روش غیر فعال کردن فایروال در ویندوز ۱۱ نیز به نحوه غیر فعال سازی فایروال ویندوز ۱۰ شباهت دارد. برای روشن کردن فایروال ویندوز پس از طی مراحل عنوان شده در آموزش غیر فعال سازی فایروال ویندوز، دکمه Defender Firewall را روی حالت On قرار دهید.
جمعبندی و پاسخ به سوالات پر تکرار
اگرچه ویندوز دیفندر بهترین ابزار محافظت از کامپیوتر ما در برابر بدافزارها محسوب نمیشود، اما استفاده از کامپیوتر بدون این ابزار امن نیست؛ بنابراین توصیه میکنیم تنها در صورتی غیر فعال کردن ویندوز سکوریتی یا غیر فعال سازی فایروال ویندوز را انجام دهید که از اقدام خودتان مطمعن باشید.
در صورتی که میخواهید روی کامپیوتر خودتان آنتیویروس دیگری را نصب کنید، ویندوز دیفندر به طور خودکار غیرفعال خواهد شد.
به خاطر داشته باشید که غیر فعال کردن دائمی ویندوز دیفندر کامپیوتر شما را در برابر بدافزارها بی دفاع میسازد. بنابراین در صورتی که ویندوز دیفندر یا فایروال ویندوز برای شما مشکلساز نیستند، آنها را غیر فعال نکنید.
آیا غیرفعال کردن Windows Defender بد است؟
ویندوز دیفندر کامپیوتر شما را در برابر بخشی از بدافزارها محافظت میکند و به همین دلیل فعال نگه داشتن آن توصیه میشود. اما در مواقع ضروری میتوانید ویندوز دیفندر را با توجه به آموزش ارائه شده در این مقاله به طور موقت یا دائم غیر فعال کنید. نحوه غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز ۱۱ و ۱۰ و۷ در این مقاله ارائه شده است.
آیا می توانم فایروال ویندوز را غیرفعال کنم؟
بله میتوانید با طی مراحل عنوان شده در این مقاله Microsoft Defender Firewall را فعال یا غیرفعال کنید. برای این منظور بخش غیر فعال کردن فایروال ویندوز را مطالعه کنید.در صورت برخورد با مشکل غیر فعال شدن فایروال ویندوز ۱۰ نیز میتوانید با طی همین مراحل فایروال ویندوز را فعال کنید.
آیا Windows Security و Microsoft Defender یکسان هستند؟
ویندوز سکیوریتی به مرکز امنیت سیستم عامل ویندوز گفته میشود که نرم افزار آنتی ویروس Microsoft Defender Antivirus و فایروال ویندوز را شامل میشود؛ بنابراین ویندوز دیفندر زیر مجموعه ویندوز سکیوریتی است.
چگونه ویندوز دیفندر را در ویندوز ۱۰ برای همیشه غیرفعال کنم؟
برای غیرفعالسازی دائمی ویندوز دیفندر ابتدا باید ویژگی Tamper Protection را غیر فعال کنید. سپس از Local Group Policy Editor برای غیر فعال کردن فایروال آنتی ویروس استفاده کنید. در بخش غیر فعال سازی دائمی ویندوز دیفندر جزئیات انجام این کار را توضیح دادهایم.