بهروزرسانیهای ارائه شده توسط مایکروسافت معمولاً ویژگیهای جدید را به سیستمعامل اضافه کرده و یا باگهای شناخته شده را رفع میکند. با این حال، به نظر میرسد که بهروزرسانی سیستمعامل در حال توسعه ویندوز ۱۱ برخلاف این روند عمل میکند و اغلب باگهای عجیب و جدیدی را برای کاربران به ارمغان میآورد.
مدتی است که آپدیتهای جدید ویندوز به یک دردسر بزرگ برای این سیستمعامل تبدیل شدهاند و کاربران با انجام بهروزرسانیهای منتشر شده توسط مایکروسافت، ریسک باگهای عجیب و غریب را به جان میخرند.
حالا مایکروسافت با انتشار یک بیانیه رسمی مشکل ایجاد شده به واسطه آپدیتهای جدید خود را تأیید کرده است. این بار، مقصر آپدیت KB5019980 مایکروسافت است که هنگام اجرای برنامههای مبتنی بر DirectX و Direct3D باعث ایجاد مشکل میشود.
این غول فناوری در بیانیه خود اعلام کرد که این خطا مربوط به کتابخانه apphelp.dll در ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ است؛ با این حال گزارشهای زیادی منتشر شده که نشان میدهد این باگهای عجیب بر روی سیستمعامل ویندوز سرور ۲۰۲۲ نیز تأثیر گذاشته است.

به گفته متخصصان مایکروسافت، این مشکل در دستگاههایی که یک درایور خاص گرافیکی اینتل دارند رخ میدهد و سایر سیستمهای مجهز به ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ در امان هستند.
این شرکت در یک پست منتشر شده در صفحه اصلی Windows Health توضیح داده است که:
پس از نصب آپدیت KB5019980، شما ممکن است با خطای apphelp.dll در دستگاههای مجهز به سیستمعامل ویندوز که از درایورهای گرافیک اینتل با نسخههای ۲۶.۲۰.۱۰۰.۷۴۶۳ تا ۳۰.۰.۱۰۱.۱۱۹۰ استفاده میکنند، مواجه شوید. این مشکل ممکن است به طور متناوب اتفاق بیفتد و برنامههایی که از DirectX یا Direct3D برای رندر بخشی از محتوا استفاده میکنند، بیشتر تحت تأثیر قرار بگیرند.
مایکروسافت به دنبال رفع این مشکل است
مایکروسافت اعلام کرده است که به زودی یک بسته اصلاح کامل برای رفع این مشکل ارائه خواهد شد، هرچند که هیچ اطلاعاتی در رابطه با این موضوع فعلاً در دسترس نیست. با این حال، کاربرانی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند از راهحل موقت موجود استفاده کنند.
در همین رابطه بخوانید:
– باگ چیست؟ آشنایی با انواع Bug در نرم افزار و برنامه نویسی
– باگ عجیب آنتی ویروس مایکروسافت دیفندر میانبرهای ویندوز را حذف میکند!
برای رفع این مشکل تنها کافی است درایورهای مربوط به گرافیک اینتل سیستمهای مجهز به ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ را بهروزرسانی کرد، زیرا به نظر میرسد که در نسخههای جدیدتر این درایورها مشکل تا حدود رفع شده است.
آپدیت بعدی سیستمعامل ویندوز ۱۱ قرار است در تاریخ ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن ۱۴۰۱) عرضه شود، بنابراین باید منتظر ماند و دید که آیا این مشکل جدید برطرف خواهد شد یا خیر.