مدیرعامل شرکت آسیاتک به خبرنگار “نبض فناوری” گفت:
مدیر عامل آسیاتک اعلام کرد: آسیاتک دارای بزرگترین مرکز داده محتوایی در کشور است و هم اکنون بیش از ۲.۵ پتابایت، فضای فعال ذخیره محتوا در مراکز داده خود ارائه میکند و بیش از ۱.۲ ترابیت بر ثانیه، نرخ تحویل محتوا روی شبکه IXP دارد.

محمد علی یوسفی زاده مدیرعامل آسیاتک درمصاحبهای اختصاصی با پایگاه خبری نبض فناوری، ضمن اعلام این مطلب که آسیاتک با داشتن مرکز داده محتوایی در کشور گفت: این شرکت دومین مشتری بزرگ شرکت ارتباطات زیرساخت در موضوع پهنای باند مصرفی با ظرفیت بالغ بر ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه است.
وی افزود: ما بیش از ۳۲۰ گیگابیت بر ثانیه اینترنت بینالملل را بر بستر شبکه خود مدیریت میکنیم.
یوسفی زاده ادامه داد: ما توانستهایم در بیش از ۴۳۰ شهر کشور با نصب دکل و پاپ سایت و ایجاد شبکه اختصاصی خود، خدمات دسترسی پر سرعت به اینترنت ثابت را فراهم نماییم. همچنین در تمام مراکز مخابراتی، به حدود یک میلیون کاربر، اینترنت ADSL ارائه میکنیم.
مدیرعامل آسیاتک گفت: یکی از متنوعترین سبدهای محصولات اینترنتی و مخابراتی را در هر دو بازار B۲B و B۲C ارائه کردهایم که عبارتند از: XDSL، TD-LTE، VOIP، SMS، WiFi، PWA، IDC، Cloud، Hosting، IP و … است. همچنین سرویسهای ابری از جمله IaaS، PaaS و CDN را بصورت کاملاً تخصصی در شرکت زیرمجموعه خود، عصر دادههای آسیاتک، ارائه میکنیم.
به گفته یوسفی زاده سرویسهای VOD (با نام تجاری تماشاخونه) و تولید محتوا را بصورت تخصصی در شرکت زیرمجموعه آسیاتک یعنی شرکت رایمون مدیا، ارائه میکند.
هدفگذاری گستره فیبر نوری برای یک میلیون خانوار
یوسفی زاده در بخش دیگری از این گفتگوی اختصاصی، در خصوص گستره فیبر نوری بویژه در مناطق شمالی ایران که قرار بود عملیاتی شود، گفت: طرح ملی توسعه فیبر نوری (FTTH) با هدف تحت پوشش قرار دادن میلیونها خانواده ایرانی طی مدت زمان ۳ سال، توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال جاری (۱۴۰۱) به اجرا درآمده است.
وی گفت: شرکت انتقال دادههای آسیاتک، مطابق با تفاهم نامهای که با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منعقد کردهاست، متعهد به اجرای این طرح با ظرفیت یک میلیون خانوار تحت پوشش در مدت زمان ۳ سال است. مذاکرات اجرای این طرح در آسیاتک از شهرهای استان مازندران شروع شد و هم اکنون در ۴ شهر چالوس، عباس آباد، خرم آباد و کیاکلا، این طرح در حال اجرا بوده و در مابقی شهرهای این استان، موضوع با شهرداریها در حال مذاکره و پیگیری است.
وی ادامه داد: همجنین استانهای کرمانشاه، لرستان و فارس هم در اولویت بعدی قرار داشته و در حال طراحی شبکه فیبر آنها هستیم.
پیگیری آسیاتک جهت بستر سازی اینترنت بین المللی
مدیرعامل آسیاتک درباره اقدامات آسیاتک برای بسترسازی اینترنت بین المللی بویژه در مناطق ویژه اقتصادی ماکو و چابهار، اظهار داشت: با توجه به سیاستهای آسیاتک، حضور در منطقه آزاد تجاری – صنعتی ماکو، به دلیل پتانسیلهای این منطقه و انتخاب آن به عنوان یکی از قطبهای داده در کشور، در حال پیگیری است.
وی افزود: شرکت آسیاتک، ضمن عقد قرارداد با سازمان منطقه آزاد ماکو، در حال احداث یک مرکز داده به ظرفیت ۱۰۰۰ رک با هدف ارائه سرویسهای بینالمللی است.