به گزارش خبرنگار «نبض فناوری» مسعود نژادستاری، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان چاووش رایانه سپاهان با اشاره به فعالیت این شرکت اظهار کرد: ما پنج پروژه تاکنون لنجام دادیم که اولین آنها مودمهای وای فای جیبی است که امکان ارائه اینترنت را در همه جای دنیا بدون نیاز به رومینگ ملی و با هزینهای به مراتب کمتر فراهم میکند.
وی تصریح کرد: این پروژه تقریبا در سال ۹۷ اجرایی شد. مسافرینی که به خارج از کشور میروند بدون نیاز به پرداخت پول رومینگ میتوانند از اینترنت بهرهمند شوند. همچنین بسیاری از بازرگانان، تجار و شرکتهای دارای نمایندگی خارجی و شرکتهای هواپیمایی که میخواهند سرویسهای ویژهای به مسافران خود دهند از این محصول استقبال زیادی کردهاند.
نژادستاری تصریح کرد: پروژه دیگری که تیمهای نوآوری داخل شرکت طراحی کردند، اپلیکیشن «بلوط» است که در حوزه آموزش مجازی با واقعیت افزوده برای مقطع دبستان آغاز شد و فناوری آن کامل در شرکت خودمان شکل گرفت. این اپلیکیشن در سال ۱۳۹۷ آماده بهرهبرداری شد و ابتدا به صورت آزمایشی در استان اصفهان به اجرا درآمد، اما در همان مرحله ما باخبر شدیم که معلمانی در شهرهای ارومیه و شیراز و … در فرآیند تدریس خود از آن استفاده میکنند. این اپلیکیشن در سه دوره اپلیکیشن برتر کافه بازار شد با این همه به دلیل تاخیرهای بسیار وزارت آموزش و پرورش در فرایند ارائه مجوز، این پروژه شکست خورد و فعلا متوقف شده است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان از اجرای محصول دیگری به نام «راشا» نام برد که یک سامانه ارائه شارژر گوشیهای همراه در فضاهای عمومی است. راشا سامانه اجاره پاوربانک است که دو بخش دارد؛ یک بخش سختافزاری دارد که تجهیزاتی نصب میشوند و اینها از طریق اینترنت اشیا به یک سامانه وصل هستند و بخش دیگر امکانات نرمافزاری آن است. در واقع صاحب یک تلفن همراه یک اپلیکیشن دارد و میتواند روی نقشه اپلیکیشن نزدیکترین ایستگاه شارژر را پیدا کند. پس از اتصال به بارکد ایستگاه میتواند یک پاوربانک از ایستگاه بردارد و آن را با خود ببرد و پس از استفاده به نزدیکترین ایستگاهی که در دسترس داشت بازگرداند. از این محصول در سازمان صدا و سیما، باغ کتاب تهران، وزارت کشور، برخی کافهها و رستورانها و فرودگاه امام خمینی (ره) استفاده میشود. با این همه این پروژه از پروژههای تخصصی شرکت نبوده و پس از توسعه کامل در پی یافتن سرمایهگذار و مستقل شدن آن از شرکت چاووش رایانه سپاهان هستیم.
نژادستاری گفت: آخرین پروژهای که داخل شرکت به تیمها داده و به عنوان محصول شرکت معرفی شده پروژه «پژواک» است که یک پلتفرم تحلیل دادههای مخابراتی است و به کمک هوش مصنوعی براساس دادههای مخابراتی و مناطق مختلف مخابراتی گزارشهایی ارائه میدهد که مدیران میانی و ارشد مخابرات میتوانند برنامهریزیهای مالی و اقتصادی مختلف را بر اساس این گزارشها طراحی کنند. این سامانه به صورت کامل در داخل تولید شده و با توجه به اینکه نمونههای مشابه آن به دلیل تحریم و امنیت مشتریان در کشور قابل استفاده نیستند، میتواند بسیار موثر عمل کند.
وی افزود: در راستای این پروژه، ما حمایتهایی از صندوق نوآوری دریافت کردیم که باید گفت بسیار خوب و راهگشا بوده است، به خصوص میز خدمت صندوق نوآوری همیشه در همکاری با شرکتهای دانشبنیان پیشقدم است.
گفتنی است این شرکت برای توسعه و ارتقای پلتفرم سرویسدهی تجزیه و تحلیل و ارائه گزارشات بر بستر دادههای مخابراتی و ارتباطی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان وام نمونهسازی از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده است.