
تحقیق جدیدی نشان میدهد که اکثر گوشیهای اندرویدی چینی آلوده به جاسوسافزار هستند. ظاهرا برندهایی مثل وانپلاس، شیائومی و اوپو بخش بزرگی از اطلاعات شخصی کاربران را بدون اجازه آنها جمعآوری و به سرورهای خود منتقل میکنند.
این تحقیق که توسط دانشگاه ادینبورگ و کالج دوبلین انجام شده نشان میدهد که گوشیهای اندرویدی ساخت شرکتهای چینی مشکلات امنیتی دارند. در حال حاضر، حدود ۷۰ درصد از بازار چین در اختیار گوشیهای اندرویدی است. ظاهرا برندهای مذکور گوشیهای خود را با چند اپلیکیشن پیشنصب به بازار عرضه میکنند که این اپلیکیشنها بهطور پیشفرض دسترسی کاملی به اطلاعات کاربران دارند. طبق گزارش جدید، این اپلیکیشنها بهطور فعال و مستمر اطلاعات حساس کاربران را جمعآوری و ارسال میکنند. این اطلاعات شامل مکان کاربر، پروفایل شخصی او و حتی ارتباطات اجتماعیاش میشود.
حتی افرادی که مسائل امنیتی را رعایت میکنند و از حافظه ابری و سرویسهای شخصثالث استفاده نمیکنند، از این خطر در امان نیستند و گوشی آنها کماکان اطلاعاتی مثل آیدی دستگاهها، جهتهای GPS، الگوهای استفاده از اپلیکیشنها، تاریخچه تماسها و پیامها و همچنین شماره تماسها را ارسال میکنند. متاسقانه، کاربران متوجه انتقال اطلاعات خود نمیشوند و هیچ راهی برای قطع کردن دسترسی اپلیکیشنهای مذکور وجود ندارد. اطلاعات جمعآوری شده بهراحتی میتوانند برای اهداف خاصی مثل ردیابی کاربر استفاده شوند.
لازم به ذکر است که تحقیق دانشگاه ادینبورگ، روی گوشیهای فروخته شده در چین انجام شده و بنابراین مشتریان خارجی ممکن است تحتتاثیر این موضوع قرار نگیرند. با این حال، کسانی که گوشی خود را از چین میخرند حتما باید به این مساله توجه داشته باشند که جمعآوری اطلاعات آنها حتی بعد از خروج از کشور چین ادامه خواهد یافت.
بنابراین، دانستن این موضوع برای کاربران اهمیت دارد که نسخه چینی گوشیهای اندرویدی، اپلیکیشنهای پیشنصب زیادی روی خود دارند و مجوزهای دسترسی آنها در مقایسه با نسخه جهانی این گوشیها هشت تا ده برابر بیشتر است. خوشبختانه نسخه جهانی آنها مجبور هستند که خود را با قوانین و سیاستهای رگولاتوریهای جهانی تطبیق دهند و از این بابت میتوان گفت که در مقایسه با نسخه چینیشان امنتر هستند.
نظر شما درباره آلوده بودن گوشیهای چینی به جاسوسافزار چیست؟